مطالب

هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم!

هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم

شکی نیست که سیستم گرمایش مرکزی یا همان شوفاژ شما بخش مهمی از خانۀ شما را تشکیل می‌دهد، به‌خصوص در فصل زمستان. از آن‌جایی که وجود سیستم‌های گرمایشی ضروری است، لازم است اطلاعات مهمی را در ارتباط با این دسته از محصولات کسب کنید. به همین دلیل، قصد داریم در نوشتۀ امروز از سایت سامیار سرویس هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم را در اختیارتان قرار دهیم. اگر شما نیز می‌خواهید نحوۀ کارکرد این سیستم‌های گرمایشی را بیشتر بشناسید، تا پایان این مطلب در کنار ما باشید.

هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم!

یک تصور اشتباه رایج درمورد تعریف گرما وجود دارد. به‌جای آن‌که بگوییم جسمی دارای گرما است، باید بگوییم یک جسم دارای انرژی داخلی است که می‌تواند افزایش یا کاهش یابد. افزایش انرژی درونی یک جسم، راه مناسبی برای تعریف «گرمایش» است.

دو راه برای افزایش انرژی درونی یک جسم وجود دارد:

  • انتقال انرژی به یک جسم از جسمی با دمای بالاتر (گرم‌تر): رایج‌ترین راه برای افزایش انرژی داخلی یک جسم ایجاد احتراق و گرم کردن آن با نوعی آتش‌سوزی است.
  • اعمال کار: همچنین می‌توانید انرژی داخلی جسم را با اعمال نیرویی به نام کار روی جسم افزایش دهید.

در ادامۀ آشنایی با سیستم‌های گرمایشی و نزدیک شدن به هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم ، لازم است کمی هم با اجزای اصلی یک شوفاژ آشنا شویم. سه جزء اصلی در هر سیستم گرمایشی وجود دارد:

  • منبع گرمایش: این سوخت و سیستم مکانیکی است که خانۀ شما را گرم می‌کند. کوره‌ها و دیگ‌های بخار محبوب‌ترین منابع انرژی گرمایشی هستند. برخی نیز از برق استفاده می‌کنند یا چوب می‌سوزانند.
  • توزیع: کانال‌های توزیع، گرما را از منبع گرما گرفته و به اطراف خانه منتقل می‌کنند. سیستم‌های هوای اجباری از کانال‌ها و رادیاتورها از بخار یا آب گرم برای انتقال گرما استفاده می‌کنند.
  • سیستم کنترل: اکثر سیستم‌های گرمایش امروزی از ترموستات برای کنترل دمای اتاق استفاده می‌کنند.

آشنایی با انواع شوفاژ

در تمام سیستم‌های گرمایشی، یک وسیلۀ گرمایش اولیه (کوره یا دیگ بخار) وجود دارد که معمولاً در زیرزمین، اتاق زیر شیروانی، گاراژ یا اتاق مکانیکی قرار دارد. یک کوره هوای خنک را از طریق مجرای برگشتی می‌کشد، آن را گرم می‌کند و هوای گرم را از طریق یک‌سری مجرای تغذیه می‌دمد. دیگ بخار آب گرم یا بخار را از طریق لوله‌ها به رادیاتورها یا کنوکتورها می‌فرستد. این کنوکتورها گرما یا همان انرژی داخلی را در سراسر خانه پخش می‌کنند.

بیایید در این بخش از نوشتۀ هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم ، با انواع این دسته از سیستم‌های گرمایشی آشنا شویم:

هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم

پمپ حرارتی

پمپ حرارتی فقط با استفاده از برق کار کرده و گرما را از هوای بیرون استخراج می‌کند و آن را در داخل خانه تحویل می‌دهد. در تابستان، پمپ حرارتی برعکس عمل می‌کند؛ گرما را از داخل خانه می‌گیرد و به بیرون می‌رساند. این انتقال حرارت با استفاده از مبرد داخل سیستم از طریق چرخۀ تبرید انجام می‌شود.

دیگ بخار

این مخازن از احتراق گاز طبیعی، نفت کوره و زغال سنگ گرما تولید کرده و آب را گرم می‌کنند. لوله‌ها از دیگ بخار آب را بین 120 تا 180 درجۀ فارنهایت به رادیاتورهای فضای نشیمن منتقل می‌سازند. این رادیاتورها دارای یک لولۀ مسی هستند که از یک ردیف پره‌های فلزی عبور می‌کند. این یک حلقۀ گرمایش همرفتی را ایجاد می‌کند. هوا از پایه به داخل کشیده می‌شود و از بالای دستگاه به بیرون جریان می‌یابد.

اگر برای تعمیر شوفاژ خود به یک تعمیرکار رادیاتور شوفاژ حرفه‌ای نیاز دارید، می‌توانید همین حالا با کارشناسان سامیار سرویس تماس حاصل فرمایید. همچنان با ما همراه باشید تا هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم را در اختیارتان قرار دهیم!

گرمایش تابشی

نوع دیگری از سیستم‌های گرمایشی به نام گرمایش تابشی می‌تواند دارای کوره، دیگ بخار یا هر دو باشد. تمام سیستم‌های گرمایش تابشی گرما را از طریق کف، پانل‌های موجود در دیوارها یا پانل‌های سقف تأمین می‌کنند. گرما بدون اتکا به هوای متحرک از طریق مجاری به سمت اشیاء یا افراد در اتاق هدایت می‌شود.

گرمایش تابشی احساسی است که وقتی می‌توانید گرمای اجاق گاز یا خورشید را احساس کنید، به شما دست می‌دهد. یک لولۀ کوچک با آب گرم به اندازۀ یک مجرای بزرگ پر از هوای گرم، گرما را حمل می‌کند. لوله‌های کوچک نیز برخلاف سیستم‌های مجرای بزرگ به‌راحتی در بین میخ‌ها و تیرچه‌های خانه قرار می‌گیرند.

شومینه، اجاق‌های چوبی و موارد دیگر

سوزاندن چوب روشی است که انسان هزاران سال پیش از آتش استفاده می‌کرد. از آن زمان تا دوران تاریکی، اکثر خانه‌ها با شومینه گرم می‌شدند. این شومینه‌ها انرژی کارآمدی نداشتند. دود گرما را از دودکش خارج کرده و هوا را آلوده می‌کرد. در حال حاضر، بیشتر شومینه‌ها دارای درج‌هایی در سنگ‌تراشی یا اجاق گاز هستند و یک طوق دودکش از درج تا بالای دودکش تعبیه شده است تا مصرف انرژی بیشتری داشته باشد.

کلام پایانی

در نوشتۀ امروز از سایت سامیار سرویس به هرآنچه در مورد شوفاژ باید بدانیم پرداختیم و شما را با نحوۀ برخورداری از بهترین تعمیرکار رادیاتور شوفاژ آشنا ساختیم. اگر می‌خواهید پکیج دیواری و آبگرمکن خود را تعمیر کنید، تنها کافی است سری به بخش مربوطه در منوی سایت زده و یا با کارشناسان و متخصصان سامیار سرویس در ارتباط باشید.

امتیاز مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *